Duurzaam ondernemen

Het Kookatelier heeft als slogan ‘de andere manier van koken’. Daar wordt niet alleen het gezellige en sfeervolle aspect dat bij het koken centraal staat mee bedoeld, maar ook het nastreven van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en Hans Krijnsen is een natuurlijke combinatie, ontstaan door zijn werkervaringen door de jaren heen.

Duurzaam inkopen bij regionale leveranciers

Voor bijna alle bedrijven in de horeca is de inkoop van voedingsmiddelen belangrijk, zo ook voor Kookstudio Het Kookatelier. Op de inkoop van producten valt de meeste winst te behalen voor het milieu. Het is belangrijk te weten door wie en onder welke omstandigheden de levensmiddelen zijn geproduceerd, en hoe gezond het voedsel is. Bovendien bespaart het inkopen van producten uit de regio transportkosten. Het Kookatelier probeert daarom haar inkoop zoveel mogelijk bij lokale en regionale leveranciers te doen, waar mogelijk biologisch. Het werken met streekproducten geniet de voorkeur. Daarnaast verbouwt Het Kookatelier verscheidene kruiden  in de tuin bij de kookstudio.

Vlees, vis en andere producten

Het inkopen en aanbieden van vegetarische voedingsmiddelen en biologisch geproduceerde vleesproducten draagt bij aan het dierenwelzijn en aan het verminderen van de vleesproductie. Omdat bij de vleesproductie veel CO2 wordt uitgestoten, draagt vegetarische voeding bij aan het verminderen van broeikasgassen. Vanuit zijn overtuiging en expertise, mede opgebouwd uit zijn jarenlange ervaring in vegetarische restaurants biedt daarom ook de workshop “Vegetarisch koken” aan.

Zuinig op energie en milieu

Op de daken van de kookstudio liggen zonnepanelen die een groot deel van de energievoorziening verzorgen. Daarnaast doen we er alles aan om ons energiegebruik laag te houden. De buitenverlichting bestaat uit LED lampen en binnen wordt er waar mogelijk gebruik gemaakt van spaarlampen. Tevens wordt de kookstudio verwarmd door vloerverwarming.

Ook op het gebied van milieu probeert Het Kookatelier haar steentje bij te dragen. Bij Het Kookatelier scheiden we al het afval. Daarvoor hebben we 3 afvalbakken: een voor plastic, een voor groen afval en een voor restafval. Natuurlijk scheiden we ook karton en glas. We proberen het gebruik van verpakkingen en water zoveel mogelijk te beperken. De horecavaatwasser is energiezuinig.

Maatschappelijk betrokken

Het Kookatelier onderneemt maatschappelijk betrokken, mede door een goede relatie met onze omgeving aan te gaan. Denk daarbij aan het beperken van geuren uit de keuken, rook- en geluidsoverlast. Het Kookatelier doneert voor elke gegeven workshop 10 euro aan goede doelen. Deze bedragen worden enkele keren per jaar uitgekeerd.

Tot slot doet Hans de inkoop van producten zoveel mogelijk op de fiets. We roepen onze gasten op hetzelfde te doen: gaat u een kookworkshop volgen en woont u in Enschede? Kom met de fiets!

 • Klantervaringen

  by Margret Mastenbroek on Kookstudio Het Kookatelier
  Koken voor kerst

  De workshop koken voor kerst was zeker erg geslaagd. Heerlijk gekookt en gegeten. Erg leuke recepten die je van te voren kunt voorbereiden.

  Page 1 of 17:
  «
   
   
  1
  2
  3
   
  »
   
 • Winkelmand