Hans vertelt: nieuwe initiatieven

Hans vertelt: nieuwe initiatieven

Ieder jaar kent voor mij twee momenten waarop ik stilsta met de bedoeling om vanuit een terugblik vooruit te kijken. Wat is er de afgelopen tijd gebeurd, wat ging goed, minder goed en hoe wil ik het de komende tijd doen?

De wisseling van het jaar, Oud en Nieuw is zo’n moment. Maar ook in de zomer, misschien nog wel meer, neem ik afstand en komen vaak nieuwe ideeën en nieuwe energie naar boven.

Dat geldt zeker voor dit jaar.

Afgelopen juni heb ik het 5-jarig jubileum van Het Kookatelier met ruim honderd mensen gevierd: familie, vrienden, leveranciers en leden van de kookclubs. Dan besef je pas goed wat je in al die jaren hebt opgebouwd met de ondersteuning van veel mensen! Toespraken, hapjes, drankjes en muziek maakten deze middag hartverwarmend en onvergetelijk.

Nauwelijks bekomen van deze dag ben ik een paar dagen later met mijn vrouw op de fiets gestapt om drie maanden te fietsen door Nederland, Engeland, Schotland en Noorwegen.

Een bijzondere tijd, waarin ik alles achter me kon laten en alleen maar vooruit hoefde te kijken. En waar we ons alleen maar bezig hoefden te houden met triviale zaken als fietsen, eten en slapen. Leven bij de dag, mindfullness fietsen of hoe je het maar noemen wilt. Daarbij heel erg genieten van prachtige vergezichten en overweldigende natuur. Heerlijk!

Nieuwe ontwikkelingen en initiatieven

Uitgerust ben ik nu weer aan de slag gegaan met het vormgeven van het nieuwe seizoen. Om u een indruk te geven waar ik mee bezig ben:

In Het Kookatelier werken we met veel verschillende groenten. Voor mij is het een uitdaging om in de workshops de oneindige mogelijkheden en bereidingswijzen van groenten te laten zien. Toch blijkt iedere keer weer dat een workshop “Vegetarisch” voor veel mensen een brug te ver is. Hoe dat ten goede te keren? Een kwestie van volhouden en blijven aanbieden? Ik ben erop aan het broeden. Mocht u een idee hebben hoe we daar meer mensen enthousiast voor kunnen maken, dan hoor ik dat graag.

Nieuwe producten in de webshop

Sinds kort verkopen we op onze- nieuwe -website via de webshop schorten, wel of niet voorzien van een eigen naam. De naam wordt er keurig op geborduurd door Borduurstudio Spritely Wear in Enschede. We gaan nu meer producten verkopen, zoals prachtige raspen en vleesthermometers, die we ook in de workshops gebruiken. Leuk om weg te geven voor verjaardagen, feestdagen of speciale gelegenheden!

De workshops voor individuele inschrijving lopen erg goed dit jaar. Verschillende keren waren workshops “uitverkocht” en hebben we deze op een ander tijdstip herhaald om geen mensen teleur te stellen. Inmiddels bieden we een groot aantal workshops aan en is er volop keus. Toch zijn we steeds op zoek naar nieuwe thema’s en/of mensen die hun deskundigheid betreffende bepaalde keukens in een workshop willen uitdragen. Dus kent u een specialist in een bepaalde keuken? Laat het me gerust weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Klantervaringen

  by Margret Mastenbroek on Kookstudio Het Kookatelier
  Koken voor kerst

  De workshop koken voor kerst was zeker erg geslaagd. Heerlijk gekookt en gegeten. Erg leuke recepten die je van te voren kunt voorbereiden.

  Page 1 of 17:
  «
   
   
  1
  2
  3
   
  »
   
 • Winkelmand