Hans deelt: een heerlijk recept voor procureur

Hans deelt: een heerlijk recept voor procureur

pigAfgelopen maanden is het erg druk geweest in Het Kookatelier. Velen hebben weer de weg naar onze mooie workshops gevonden en er waren weken bij dat we bijna iedere dag workshops hadden.
Ik prijs me gelukkig dat ik in die drukke tijden een beroep heb kunnen doen op mijn deskundige collega-chefs.
Fraenk, Renske en Thomas hebben ieder vanuit hun eigen specialisme er voor gezorgd dat alles gestroomlijnd bleef lopen. Want er is zo veel meer te doen dan workshops geven….

Nieuwe ontwikkelingen

Regelmatig zoeken bedrijven contact met Het Kookatelier  om workshops aan  hun klanten aan te bieden. Voor een stukje klantenbinding is dit natuurlijk een uitstekend middel.

Steeds vaker zien we vrienden- en vriendinnenclubs die van koken houden terug!

Daarnaast heb ik contact met een dietistenpraktijk uit Enschede om een workshop te schrijven voor clienten van haar praktijk. Het theoretische gedeelte wordt door haar verzorgd, ik zorg voor de menu’s en de praktische ondersteuning. In het najaar staat deze in de planning en is ook bedoeld voor iedereen die meer wil weten over gezond, verantwoord en lekker eten.

Ook in het najaar is een Italiaanse kookworkshop gepland voor deelnemers die meer willen weten over de Italiaanse taal en cultuur in samenwerking met Tuta Lingua.

Een heerlijke recept voor procureur

Procureur; het bovenste gedeelte van de hals van het varken. Ik heb ruim 2 kilo gekocht bij slagerij de Feijterhof in Hengelo. Zij verkopen hun eigen scharrelvarkens van het Bentheimerras.

Maak een kruidenmelange van 2 eetlepels venkelzaad (fijn gemaakt), 2 eetlepels korianderzaad (fijn gemaakt), fijn geraspte schil van 2 citroenen, 1 ½ eetlepel gedroogde salie, ½ eetlepel gemalen peper, zout.

Smeer daar het vlees mee in. Leg in een ovenschaal en gaar in (jawel!) 4 ½ uur in de oven op 80 graden. Met een stoomoven iets stoom toevoegen, in de gewone oven een bakje water toevoegen.

Het vleesvocht kun je weer gebruiken om een lekkere jus van te maken (wel even zeven en inkoken).

Na 4 ½ uur het vlees uit de oven halen en af laten koelen onder aluminiumfolie.

Af laten koelen en plakken van 2 ½-3 cm snijden. Deze grillen aan weerszijden, zout en nog wat peper er op en smullen maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Klantervaringen

  by Margret Mastenbroek on Kookstudio Het Kookatelier
  Koken voor kerst

  De workshop koken voor kerst was zeker erg geslaagd. Heerlijk gekookt en gegeten. Erg leuke recepten die je van te voren kunt voorbereiden.

  Page 1 of 17:
  «
   
   
  1
  2
  3
   
  »
   
 • Winkelmand