Koken met streekproducten

In Twente zijn steeds meer kleine zelfstandigen te vinden die heerlijke producten op een eerlijke manier vervaardigen. De producten zijn van hoge kwaliteit en worden vaak biologisch geproduceerd. In de workshop Streekproducten maken we een heerlijk menu met deze topingrediënten uit Twente.

Producten van de Streekmarkt in Delden

Een groot deel van de liefhebbers achter de lekkernijen hebben zich verenigd en staan één keer per maand op de streekmarkt in Delden om hun waren te verkopen. Het Kookatelier herkent zich in dit initiatief en daarom hebben we een workshop ontwikkeld waarin deze streekproducten zijn verwerkt. In vier gangen wordt er onder begeleiding een prachtig menu gekookt met producten van de streekmarkt.

Kookworkshop met Twentse streekproducten

We werken bijvoorbeeld met geitenkaas van de Wolverlei, nagelholt van Erve Nijhuis en met lamsvlees van Bauke Bossink. In iedere gang zijn een of meerdere van deze (h)eerlijke producten uit eigen streek verwerkt.

Prijs: € 58,50 p.p. vanaf groepen groter dan 10 personen. Het welkomstdrankje, de amuse, de receptenboekjes en het uiteraard het eten zijn inbegrepen.

In het kort

Duur: 4,5 uur
Begeleiding: Hans
Prijs: €58,50 per deelnemer

Menuvoorbeeld

  • Selderie-mascarponesoep met uitgebakken spek
  • Salade met gerookte eendenborst en frambozendressing, nagelholt, komkommer, geitenkaasbolletjes
  • Gegrilde en gemarineerde casselerrib met sinaasappel-mosterdsaus, aardappel-pastinaakpuree en groentengarnituur
  • Vruchtenijs, gepocheerde peer en soesje met bosbessencompote

Direct online reserveren