Franse kookworkshop

De Franse keuken wordt internationaal hoog gewaardeerd. Het kent een lange traditie: vele kooktechnieken zoals het maken van een roux, saus of bavaroises komen uit Frankrijk. Hoewel de Franse keuken bekend staat als 'zwaar' door veelvuldig gebruik van room en boter, bewijzen we in deze kookworkshop dat dat slechts één kant van het veelzijdige culinaire Frankrijk is.

Elke provincie kent zijn eigen klassiekers

Traditioneel heeft elk gebied van Frankrijk een eigen keuken: in de keuken van het noordwesten van Frankrijk worden veel boter, room (crème fraiche) en appels gebruikt, terwijl de Provençaalse keuken (in het zuidoosten) veel olijfolie, kruiden en tomaten gebruikt. De keuken van Zuidwest-Frankrijk wordt gekenmerkt door het gebruik van eendenvet, foie gras (ganzenlever), porcinipaddenstoelen (cèpes) en pens; de keuken van noordoostelijk Frankrijk is afgeleid van de Duitse keuken. Hierin worden reuzel, worsten, bier en zuurkool gebruikt.

Daarnaast zijn er ook lokale verschillen

Naast deze vier algemene gebieden zijn er veel meer lokale keukens, zoals die van de vallei van de Loire met zijn schotels van zoetwatervis en witte wijnen uit de Loirevallei, de Baskische keuken, gekenmerkt door het gebruik van tomaten en Spaanse pepers, en de keuken van Roussillon, die verwant is aan de Catalaanse keuken.

Prijs: € 58,50 p.p. vanaf groepen groter dan 10 personen. Het welkomstdrankje, de amuse, de receptenboekjes en het uiteraard het eten zijn inbegrepen.

In het kort

Duur: 4,5 uur
Begeleiding: Hans
Prijs: €58,50 per deelnemer

Menuvoorbeeld

  • Zalmtartaar op krulsla met dillemayonaise
  • Creme dubarry (bloemkoolsoep) met kaasstengels
  • Entrecote met rode wijnsaus, pommes dauphines, harricots verts omwikkeld met spek en gepoft tomaatje met herbes de provence
  • Een trio van chocolademousse, gepocheerde peer en sinaasappelbavaroise

Direct online reserveren